İçeriğe geç
Ekip girişi Birlikte üretelim

22 Mayıs 1937 Medine Hac & Umre

Medine'yi ziyaret edenlerden alınan "ayakbastı parası" kaldırıldı

22 Mayıs 1937'de Medine meclisinin kararıyla şehri ziyarete gelenlerden "ayakbastı parası" alınması uygulamasına son verildi. Bazı dönemlerde uygulanmasa da bu ücretin geçmişi Abbâsîler dönemine kadar uzanıyordu.

Aradan geçen
89 yıl
Diğer takvimde
1356 Hicrî

Kaynaklar

  1. TDV İslâm Ansiklopedisi — Medine

Aynı konudan

  1. 199036 yıl önce

    Mekke'deki Muaysim yaya tünelinde izdiham: 1.426 hacı hayatını kaybetti

    2 Temmuz 1990'da hac sırasında Mekke'deki Muaysim yaya tünelinde meydana gelen izdihamda, Suudi yetkililerin açıkladığı rakama göre 1.426 hacı hayatını kaybetti. Yaklaşık 550 metre uzunluğundaki tünelde felaket sabah saat 10 sularında yaşandı.

    Hac & Umre Mekke 1410 Hicrî Kaynak: HISTORY — Pilgrim stampede kills 1,400 (July 2,…

  2. 20206 yıl önce

    Yaklaşık yedi aylık aradan sonra umre yeniden başladı

    4 Ekim 2020'de umre, yaklaşık yedi aylık aradan sonra ilk aşamada yalnızca Suudi vatandaşları ve ülkede yaşayanlar için yeniden başladı. Günde en fazla 6.000 umreciye izin verildi; umreciler çevrim içi uygulamadan randevu aldı ve her birine üç saat süre tanındı.

    Hac & Umre Mekke 1442 Hicrî Kaynak: AP (ClickOnDetroit) — Pilgrims return to Mecca …

  3. 20206 yıl önce

    Pandemi döneminin sınırlı haccında hacılar Arafat'ta vakfeye durdu

    30 Temmuz 2020'de, COVID-19 tedbirleriyle sınırlandırılan hacda, tamamı Suudi Arabistan'da yaşayan vatandaş ve yabancılardan oluşan hacılar maskeli olarak Arafat'ta vakfeye durdu. Yetkililer katılımcı sayısını 1.000 ile 10.000 arasında açıklarken önceki yıl Arafat'ta yaklaşık 2,5 milyon kişi bulunmuştu.

    Hac & Umre Arafat 1441 Hicrî Kaynak: AP (News4Jax) — Pilgrims pray on peak day of ha…