İçeriğe geç
Ekip girişi Birlikte üretelim

26 Nisan 1979 Ankara Hac & Umre

Türkiye'de hac organizasyonunun tamamı Diyanet İşleri Başkanlığı'na verildi

26 Nisan 1979'da Bakanlar Kurulu, 7/17.439 sayılı kararla Türkiye'deki hac organizasyonunun tamamını Diyanet İşleri Başkanlığı'na verdi. Diyanet, 1977'den itibaren Türkiye Diyanet Vakfı'nın katkısıyla hac organizasyonlarına başlamıştı; 1979–1988 arasında hizmetler bu iş birliğiyle yürütüldü.

Aradan geçen
47 yıl
Diğer takvimde
1399 Hicrî

Kaynaklar

  1. TDV İslâm Ansiklopedisi — Hac (Cumhuriyet Dönemi, Kemal Güran, c. 14, s. 408-410)

Aynı konudan

  1. 20206 yıl önce

    Pandemi arasından sonra yurt dışından ilk umreciler Cidde'ye ulaştı

    1 Kasım 2020'de umrenin yeniden başlatılmasının üçüncü aşaması başladı ve yaklaşık yedi ay sonra yurt dışından gelen ilk umreciler Cidde'deki Kral Abdülaziz Havalimanı'na indi. Pakistan'dan gelen ilk uçakta 38, Endonezya'dan gelen ikinci uçakta 224 umreci vardı.

    Hac & Umre Cidde 1442 Hicrî Kaynak: Arab News — Saudi Arabia receives first foreign…

  2. 193789 yıl önce

    Medine'yi ziyaret edenlerden alınan "ayakbastı parası" kaldırıldı

    22 Mayıs 1937'de Medine meclisinin kararıyla şehri ziyarete gelenlerden "ayakbastı parası" alınması uygulamasına son verildi. Bazı dönemlerde uygulanmasa da bu ücretin geçmişi Abbâsîler dönemine kadar uzanıyordu.

    Hac & Umre Medine 1356 Hicrî Kaynak: TDV İslâm Ansiklopedisi — Medine

  3. 7Hicrî

    Umretü'l-kazâ için Medine'den yola çıkıldı

    Hudeybiye Antlaşması'nın ardından, hicrî 7 yılında (629) 6 Zilkade'de Hz. Muhammed (s.a.v.) bir önceki yıl yapılamayan umreyi kazâ etmek üzere Medine'den hareket etti. Kadın ve çocuklar hariç 2000 kişiye ulaşan kafile Mekke'de üç gün kaldı; bu sürede Mescid-i Haram'da ezan okundu, namaz kılındı.

    Hac & Umre Medine Mart 629 civarı Kaynak: TDV İslâm Ansiklopedisi — Umretü'l-kazâ